2

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
Czosnek granulowany
8 Sztuk
Podudzie z kurczaka
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
sos sojowy
1 Łyżka
przyprawa do kurczaka
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso ugotować (jak na rosół), obrać ze skóry i kości, przyprawić przyprawą do kurczaka, sosem sojowym, podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
  2. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, usmażyć na maśle, przyprawić kucharkiem, pieprzem, czosnkiem. Seler naciowy pokroić w krążki, podsmażyć.
  3. Ser pokroić w drobną kosteczkę wymieszać ze śmietanką i 2 łyżkami sosu sojowego, zagotować (aby ser się stopił.
  4. Do naczynia żaroodpornego ułożyć mięso polać połową sosu, następnie seler, pieczarki i reszta sosu, zapiekać w rozgrzanym piekarniku w temp 160 stopni ok 15-20 minut.
  5. Pychotka!

Opis

Pyszna mięsno grzybowa zapiekanka. Podawać z ziemniakami lub z kluskami śląskimi.

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!