Example thumb
2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka czerwona słodka
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
przyprawa do ryb
1 Łyżeczka
Przyprawa do dań z ziemniaków
2 Szklanki
mleko
4 Sztuki
Filet rybny
10 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
por
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety mogą być np. z dorsza, soli, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny,przyprawić.
  2. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cienkie plasterki, cebulę i por(tylko białe części) posiekać. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, ziemniaki, cebulę i por, posolić, przyprawić.
  3. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, ziemniaki z cebulą i porem, posolić, przyprawić.Zrobić sos beszamelowy: w garnku roztopić masło dodać mąkę i powoli dolewać mleko cały czas mieszając, przyprawić gałką muszkatołową, sosem polać zapiekankę. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku ok50 min. Podawać z surówką.

Opis

Zmodyfikowany przepis z gazety na prostą i zdrową zapiekankę;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!