Zapiekanka z pieczarkami i serem
kontakt_1
Kto nie kocha pysznych zapiekanek prosto z piekarnika? Zwłaszcza takich, których aromat rozbudza nasze kubki smakowe. Zapiekanka z pieczarkami i serem to idealny sposób na urozmaicenie wielu okazji, od domowych obiadów po imprezy ze znajomymi. Połączenie chrupiącej bagietki, aromatycznego farszu z pieczarek i ciągnącej się mozzarelli przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom domowych fast foodów.
0
0 / 0
Kto nie kocha pysznych zapiekanek prosto z piekarnika? Zwłaszcza takich, których aromat rozbudza nasze kubki smakowe. Zapiekanka z pieczarkami i serem to idealny sposób na urozmaicenie wielu okazji, od domowych obiadów po imprezy ze znajomymi. Połączenie chrupiącej bagietki, aromatycznego farszu z pieczarek i ciągnącej się mozzarelli przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom domowych fast foodów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. bagietka pszenna
500 g pieczarki
1 szt. cebula
200 g tarta mozarella
1 szcz. grubo mielony pieprz
1 szcz. sól
100 g masło
Przygotowanie
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, a czosnek w drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło, kiedy się rozgrzeje, dodajemy cebulę, czosnek i pieczarki. Gdy warzywa już się usmażą i będą miękkie, doprawiamy przyprawami.
Bagietki kroimy wzdłuż. Na każdej bagietce nakładamy pieczarkowy farsz i posypujemy mozzarellą.
Zapiekanki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 min.
Zapiekanki dekorujemy pokrojonym szczypiorem.