Zapiekanka z pieczarkami

m7
Zapiekanka z pieczarkami

1

0 / 0

Smaczna zapiekanka dla każdego.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

2 szt. bagietka francuska

1 szt. cebula

2 łyżka masło roślinne

1 łyżka oliwa

2 łyżka sos pomidorowy łowicz

10 dag. pieczarki

5 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Bagietkę lub bułkę palucha przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.

2

Poddusić je na masełku do miękkości, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

3

Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Bułkę posmarować sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układać po kolei - pieczarki, cebulkę.

4

Całość posypać startym serem żółtym i zapiec przez około 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

349

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły