Zapiekanka z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekanka z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972979597.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna zapiekanka dla każdego.
1
0 / 0
Smaczna zapiekanka dla każdego.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
2 szt. bagietka francuska
1 szt. cebula
2 łyżka masło roślinne
1 łyżka oliwa
2 łyżka sos pomidorowy łowicz
10 dag. pieczarki
5 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Bagietkę lub bułkę palucha przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
2
Poddusić je na masełku do miękkości, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
3
Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Bułkę posmarować sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układać po kolei - pieczarki, cebulkę.
4
Całość posypać startym serem żółtym i zapiec przez około 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.