Zapiekanka z pieczarkami
Tiktok
Zapiekanka z pieczarkami to kultowa przekąska, która od lat cieszy się popularnością. Chrupiąca bagietka idealnie komponuje się z pieczarkami i roztopionym serem. Wzbogacona ketchupem Włocławek to prosta i smaczna opcja na szybki posiłek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zapiekanka z pieczarkami to kultowa przekąska, która od lat cieszy się popularnością. Chrupiąca bagietka idealnie komponuje się z pieczarkami i roztopionym serem. Wzbogacona ketchupem Włocławek to prosta i smaczna opcja na szybki posiłek.
10
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. ketchup włocławek łagodny
1 szt. bagietka
400 g pieczarki
1 szt. cebula
200 g ser tarty
100 g masło
2 łyżka masło lub oliwa do smażenia
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżecz. suszona lub świeża pietruszka
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem i ziołami. Dopraw dużą szczyptą soli.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła lub oliwy. Dodaj posiekaną cebulę i smaż ok. 2-3 minuty.
Następnie dodaj posiekane pieczarki. Smaż przez ok. 5 min, co jakiś czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Przekrojoną bagietkę posmaruj masłem czosnkowym. Na wierzch wyłóż farsz z pieczarek.
Całość posyp tartym serem.
Piecz przez 7-8 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Po upieczeniu polej ketchupem Włocławek.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.