Zapiekanka z patelni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekanka z patelni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781903.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis pochodzi z jednego z czasopism. Bardzo pyszne i szybko sie robi.
0
0 / 0
Przepis pochodzi z jednego z czasopism. Bardzo pyszne i szybko sie robi.
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka
1 szczyp. oregano
1 szczyp. czosnek
400 g makaron kokardki
1 szkl. groszek mrożony
0.75 szkl. ser żółty starty
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. papryka czerwona
3 szt. wędlina
2 szt. cebule dymki
1 szt. śmietana 18%
1 szt. jajo kurze
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Ugotować makaon.
2
Śmietanę wymieszać z jajkiem i przyprawami.
3
Rozgrzać olej na dużej patelni i wrzuć pozostałe składniki (oprócz sera), podsmażyć.
4
Dodać śmietanę i makaron, wymieszać, posypać serem i przykryć, aby ser się stopił.