Zapiekanka z parówką i serkiem topionym

m7
Zapiekanka z parówką i serkiem topionym

0

0 / 0

Smaczna i szybka zapiekanka

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

1 szczyp. sól

100 g serek topiony

30 g makaron nitki

6 szt. parówki popularne

2 szt. ziemniaki

1 łyżka zioła prowansalskie

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

30 dag. makaron kokardki

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Do formy do zapiekania wsypujemy suchy makaron grube nitki ,następnie pokrojone w plasterki parówki.

2

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry .Układamy je na parówkę .

3

Posypujemy makaronem kokardki .

4

Śmietanę rozrabiamy z mąką,przecierem i szczyptą soli.Zalewamy przygotowane składniki .Posypujemy ziołami prowansalskimi .Delikatnie mieszamy.

5

Serek topiony kroimy na małe kawałki i układamy po całej powierzchni zapiekanki. Zapiekamy przez 30 minut w 180*C .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

651

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły