0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
100 Gramów
Serek topiony
30 Gramów
makaron nitki
6 Sztuk
Parówki popularne
2 Sztuki
ziemniaki
1 Łyżka
zioła prowansalskie
3 Łyżki
przecier pomidorowy
30 Dekagramów
Makaron kokardki
0.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do formy do zapiekania wsypujemy suchy makaron grube nitki ,następnie pokrojone w plasterki parówki.
  2. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry .Układamy je na parówkę .
  3. Posypujemy makaronem kokardki .
  4. Śmietanę rozrabiamy z mąką,przecierem i szczyptą soli.Zalewamy przygotowane składniki .Posypujemy ziołami prowansalskimi .Delikatnie mieszamy.
  5. Serek topiony kroimy na małe kawałki i układamy po całej powierzchni zapiekanki. Zapiekamy przez 30 minut w 180*C .

Opis

Smaczna i szybka zapiekanka

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Makaron z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!