1

Składniki

1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ziemniaki
2 Łyżki
masło
80 Dekagramów
wieprzowina łopatka
30 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso mielimy, smażymy na oleju. Usmażone mięso przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i podsmażona cebulką. Ziemniaki obieramy, gotujemy 8 minut.
  2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy je ziemniakami pokrojonymi w plastry . Układamy farsz, wierzch posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach. Jeśli wolimy "chudszą" zapiekankę - rezygnujemy z sera.

Opis

pomysł na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!