1

Składniki

1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ziemniaki
2 Łyżki
masło
80 Dekagramów
wieprzowina łopatka
30 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielimy, smażymy na oleju. Usmażone mięso przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i podsmażona cebulką. Ziemniaki obieramy, gotujemy 8 minut.
  2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy je ziemniakami pokrojonymi w plastry . Układamy farsz, wierzch posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach. Jeśli wolimy "chudszą" zapiekankę - rezygnujemy z sera.

Opis

pomysł na obiad

Podobne przepisy

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!