1

Składniki

1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ziemniaki
2 Łyżki
masło
80 Dekagramów
wieprzowina łopatka
30 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielimy, smażymy na oleju. Usmażone mięso przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i podsmażona cebulką. Ziemniaki obieramy, gotujemy 8 minut.
  2. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy je ziemniakami pokrojonymi w plastry . Układamy farsz, wierzch posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 40 minut w 180 stopniach. Jeśli wolimy "chudszą" zapiekankę - rezygnujemy z sera.

Opis

pomysł na obiad

Podobne przepisy

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchupie

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!