Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Gałka muszkotołowa
1 Szczypta
Koper
1 Szczypta
curry
250 Gramów
makaron świderki
100 Gramów
pierś kurczaka
20 Gramów
parmezan
0.25 Szklanki
śmietana
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
szpinak mrożony
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
cebula dymka
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy,odcedzamy,
  2. Kurczaka kroimy w paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem, curry i papryką, smażymy, zdejmujemy z patelni,
  3. Czosnek i dymkę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy szpinak, następnie śmietanę, koperek i gałkę muszkatołową,
  4. Do szpinaku wrzucamy makaron i kurczaka, smażymy doprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia dodajemy połowę parmezanu mieszamy,
  5. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę, chwilę smażymy, wlewamy powoli mleko cały czas mieszając,
  6. Dodajemy resztę sera, sól i pieprz,
  7. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem beszamelowym i zapiekamy w piekarniku 20 min.

Opis

Uwielbiam szpinak, a także makarony pod każdą postacią więc je połączyłam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!