0

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Gałka muszkotołowa
1 Szczypta
Koper
1 Szczypta
curry
250 Gramów
makaron świderki
100 Gramów
pierś kurczaka
20 Gramów
parmezan
0.25 Szklanki
śmietana
1 Szklanka
mleko
1 Sztuka
szpinak mrożony
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
cebula dymka
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy,odcedzamy,
  2. Kurczaka kroimy w paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem, curry i papryką, smażymy, zdejmujemy z patelni,
  3. Czosnek i dymkę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy szpinak, następnie śmietanę, koperek i gałkę muszkatołową,
  4. Do szpinaku wrzucamy makaron i kurczaka, smażymy doprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia dodajemy połowę parmezanu mieszamy,
  5. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę, chwilę smażymy, wlewamy powoli mleko cały czas mieszając,
  6. Dodajemy resztę sera, sól i pieprz,
  7. Makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem beszamelowym i zapiekamy w piekarniku 20 min.

Opis

Uwielbiam szpinak, a także makarony pod każdą postacią więc je połączyłam

Podobne przepisy

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Makaron wiosenny

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Przepis
Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!