0

Składniki

10 Sztuk
Dkg ser żółty
20 Sztuk
Śmietana kremówka
4 Sztuki
jajka
2 Sztuki
cebula
80 Sztuk
kapusta kiszona
200 Mililitrów
mleko
1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Świeżo starta gałka muszkatołowa
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie ok. 20 min., obrać, pokroić na grube plastry.
  2. cebulę posiekać, zeszklić na oleju, kapustę zagotować ok 5 min. żeby zmiękła w osolonej wodzie.
  3. połączyć mleko, śmietanę i jajka, wymieszać, dodać gałkę muszkatołową
  4. naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyć ziemniaki, kapustę, posypać solą i pieprzem, polać sosem, posypać serem.
  5. zapiekać ok. 25 min. W temp. 200?c

Opis

Do zapiekanki idealnie pasuje kiełbaska najlepiej wędzona w całej kuchni wtedy ślicznie pachnie, ale ja tym razem nie miałam więc zrobiłam w wersji bez mięsa.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!