Zapiekanka z kaszy gryczanej

maspexdigital
Zapiekanka z kaszy gryczanej

0

0 / 0

Szukasz nowego pomysłu na danie z piekarnika? Wypróbuj nasz przepis na zapiekankę z kaszy gryczanej. Będzie Ci potrzebny sos Łowicz uniwersalny ciemny, kasza gryczana, pieczarki, cebula i ulubione przyprawy. Postępuj zgodnie z przepisem i wypraw sobie małą ucztę, którą na pewno zachwycisz każdego. Zapiekanka z kaszy gryczanej to smaczne, niedrogie i sycące danie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. sos uniwersalny ciemny łowicz

100 g kasza gryczana

6 szt. pieczarki

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 pęcz. świeży tymianek

1 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko.

3

Pieczarki kroimy w talarki, cebulę na półkrążki, czosnek w plasterki.

4

Wszystkie składniki podduszamy na patelni.

5

Dodajemy ugotowaną kaszę i transferujemy do żaroodpornego naczynia.

6

Całość zalewamy ciemnym sosem Łowicz.

7

Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

240

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły