Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól, pieprz
300 Gramów
Filet z indyka
250 Gramów
grzyby suszone
50 Gramów
ser żółty
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
0.25 Sztuki
feta
1 Sztuka
cebula dymka
3 Łyżki
masło
1 Łyżka
tymianek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlej bulion, dodaj ziemniaki, tymianek, sól i na dużym ogniu doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj, aż ziemniaki zmiękną. Odcedz, pokrój w kostkę.
  2. W tym samym czasie w dużym rondlu rozpuść łyżkę masła z łyżką oleju. Dodaj grzyby. Podsmażaj aż będą miękkie. Przełóż do miski i odstaw. Rozpuść pozostałą łyżkę masła i pół łyżki oleju. Zeszklij na nich cebulę i dodaj mieso z indyka, przesmaz. Dodaj grzyby i ziemniaki, wymieszaj. Dopraw sola, pieprzem, tymiankiem.
  3. Do brytfanki wysmaraowanej masłem włzzo mieszanine, posyp zielona dymka i pokruszona feta. Wszystko posyp strtym serem i zapiekaj w piekarniku w 175 st. C. Piecz 20, aż wierzch będzie złotya

Opis

Gdy zostanie nam indyk z obiadu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!