Zapiekanka z fladenbrot
m7
Jest to zapiekanka z chleba tureckiego (fladenbrot) jest pyszniutka. Myślę że w polsce znajdziecie gdzieś fladenbrot i zrobicie ją bo naprawdę warto. A jeśli mieszkacie w niemczech lub odwiedzacie tutaj znajomych lub rodzinę to namówcie ich żeby zrobili taką zapiekankę :)))
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1846
kcal
Białka
107
gram
Węglowodany
96
gram
Tłuszcze
109
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jest to zapiekanka z chleba tureckiego (fladenbrot) jest pyszniutka. Myślę że w polsce znajdziecie gdzieś fladenbrot i zrobicie ją bo naprawdę warto. A jeśli mieszkacie w niemczech lub odwiedzacie tutaj znajomych lub rodzinę to namówcie ich żeby zrobili taką zapiekankę :)))
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg miesa mielonego
1 szczyp. przyprawa do pizzy
1 szczyp. przyprawa do kurczaka
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. oregano
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. curry
1 szt. chleb turecki fladenbrot
2 szt. pomidor
2 szt. cebula
8 szt. czosnek
7 szt. ser śmietankowy
2 szt. mozzarella
Przygotowanie
Mięso mielone dobrze doprawić do smaku i gotować przez 6 minut. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Gdy cebulka uzyska złoty kolor wlać razem z zalewą pomidory (jeśli są w całości pokroić w kostkę). Gotować tak długo aż wyparuje większość wody, mieszając co chwila. Pod koniec gotowania dodać plastry sera tostowego gotować jeszcze przez chwilkę, aż się ser rozpuści. Fladenbrot przekroić na 2 połówki, rozłożyć na całym chlebie mięso przygotowane, na górę dać pokrojoną w plasterki mocarellę. Całość dać do piekarnika na 10-15 minut na 200 stopni. Uwaga proszę pilnować bo każdy piekarnik jest inny!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1846
kcal
Białka
107
gram
Węglowodany
96
gram
Tłuszcze
109
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.