Zapiekanka z fladenbrot

m7
Zapiekanka z fladenbrot

0

0 / 0

Jest to zapiekanka z chleba tureckiego (fladenbrot) jest pyszniutka. Myślę że w polsce znajdziecie gdzieś fladenbrot i zrobicie ją bo naprawdę warto. A jeśli mieszkacie w niemczech lub odwiedzacie tutaj znajomych lub rodzinę to namówcie ich żeby zrobili taką zapiekankę :)))

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg miesa mielonego

1 szcz. przyprawa do pizzy

1 szcz. przyprawa do kurczaka

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. oregano

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. curry

1 szt. chleb turecki fladenbrot

2 szt. pomidor

2 szt. cebula

8 szt. czosnek

7 szt. ser śmietankowy

2 szt. mozzarella

Przygotowanie


1

Mięso mielone dobrze doprawić do smaku i gotować przez 6 minut. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Gdy cebulka uzyska złoty kolor wlać razem z zalewą pomidory (jeśli są w całości pokroić w kostkę). Gotować tak długo aż wyparuje większość wody, mieszając co chwila. Pod koniec gotowania dodać plastry sera tostowego gotować jeszcze przez chwilkę, aż się ser rozpuści. Fladenbrot przekroić na 2 połówki, rozłożyć na całym chlebie mięso przygotowane, na górę dać pokrojoną w plasterki mocarellę. Całość dać do piekarnika na 10-15 minut na 200 stopni. Uwaga proszę pilnować bo każdy piekarnik jest inny!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły