Zapiekanka z fasolką, kalafiorem i kurczakiem

malg
Zapiekanka z fasolką, kalafiorem i kurczakiem

0

0 / 0

Danie mojego męża;-)) Błyskawiczna robota, wszystkie potrzebne do życia składniki, cała rodzina je bez wybrzydzania - faceci to dopiero potrafią gotować!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. curry

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. pomidor

20 dag. fasolka szparagowa żółta

10 dag. ser żółty

0.50 szt. kalafior

Przygotowanie


1

Warzywa umyć i wstawić do wrzącej osolonej wody - kalafior podzielić na różyczki, obciąć końcówki w fasolce szparagowej (jeśli będzie za duża przekroić na pół),

2

Pokrojoną w kostkę lub paski pierś kurczaka poddusić na patelni z pokrojonym w kostkę pomidorem – około 10- 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać łyżeczkę curry.

3

Do uduszonego kurczaka dodać wyjęte z wody warzywa i zapiec na patelni ze startym na tarce serem żółtym.

4

Podawać ze świeżą sałatą z sosem musztardowym: wymieszać mały kubek kefiru, łyżkę musztardy, sól i pieprz do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

229

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły