Zapiekanka z fasolką, kalafiorem i kurczakiem
malg
Danie mojego męża;-)) Błyskawiczna robota, wszystkie potrzebne do życia składniki, cała rodzina je bez wybrzydzania - faceci to dopiero potrafią gotować!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie mojego męża;-)) Błyskawiczna robota, wszystkie potrzebne do życia składniki, cała rodzina je bez wybrzydzania - faceci to dopiero potrafią gotować!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. curry
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. pomidor
20 dag. fasolka szparagowa żółta
10 dag. ser żółty
0.50 szt. kalafior
Przygotowanie
Warzywa umyć i wstawić do wrzącej osolonej wody - kalafior podzielić na różyczki, obciąć końcówki w fasolce szparagowej (jeśli będzie za duża przekroić na pół),
Pokrojoną w kostkę lub paski pierś kurczaka poddusić na patelni z pokrojonym w kostkę pomidorem – około 10- 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać łyżeczkę curry.
Do uduszonego kurczaka dodać wyjęte z wody warzywa i zapiec na patelni ze startym na tarce serem żółtym.
Podawać ze świeżą sałatą z sosem musztardowym: wymieszać mały kubek kefiru, łyżkę musztardy, sól i pieprz do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.