0

Składniki

100 Mililitrów
śmietana
500 Mililitrów
woda
2 Szczypty
sól
150 Gramów
Makaron kolanka ozdobne
1 Sztuka
Serek topiony śmietankowy
1 Łyżka
bazylia
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
ser żółty
30 Dekagramów
Szynka konserwowa
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę rozprowadzamy z wodą i śmietaną .
  2. Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach .
  3. Serek topiony kroimy w plasterki,a szynkę w cienkie paski.
  4. Formę do zapiekania smarujemy masłem,wysypujemy makaron nieugotowany.
  5. Posypujemy szynką i zalewamy rozrobionym sosem doprawiamy do smaku solą.Posypujemy pieprzem ziarnistym świeżo zmielonym .
  6. Na wierzchu układamy plasterki serka topionego i posypujemy miedzy niego żółty ser.
  7. Posypujemy bazylią .
  8. Zapiekamy 30 minut w piekarniku w temp 170* C z termoobiegiem.

Opis

Trochę pomysłu na nowe danie i wychodzi doskonałe ,Lubię eksperymentować w kuchni.

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!