0

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
bazylia
1 Szklanka
mleko
4 Sztuki
pomidor
4 Sztuki
cukinia
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
kapary
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cukinię pokroić w grubą kostkę, pomidory w plasterki, cebulę w krążki.
  2. naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Wyłożyć warstwę cukinii, potem pomidorów, cebulę. Posolić, potem powtórzyć.
  3. mleko wymieszać ze startym serem i czosnkiem, polać warzywa i piec 30 minut w 200c. Posypać bazylią i kaparami.

Opis

Bezmięsny obiad z młodych cukinii. Ważne, żeby cukinie były młode, czyli nieduże, bo wtedy są najsmaczniejsze.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!