Zapiekanka z cukini
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekanka z cukini](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975916.jpeg&w=3840&q=75)
Bezmięsny obiad z młodych cukinii. Ważne, żeby cukinie były młode, czyli nieduże, bo wtedy są najsmaczniejsze.
1
0 / 0
Bezmięsny obiad z młodych cukinii. Ważne, żeby cukinie były młode, czyli nieduże, bo wtedy są najsmaczniejsze.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. bazylia
1 szkl. mleko
4 szt. pomidor
4 szt. cukinia
2 szt. czosnek
1 szt. cebula
1 łyżka kapary
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Cukinię pokroić w grube plastry, pomidory w plasterki, cebulę w krążki.
2
Naczynie żaroodporne nasmarować olejem. Wyłożyć warstwę cukinii, potem pomidorów, cebulę. Posolić, potem powtórzyć.
3
Mleko wymieszać ze startym serem i czosnkiem, polać warzywa i piec 30 minut w 200c. Posypać bazylią i kaparami.