ZAPIEKANKA RYZOWA Z SALAMI
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![ZAPIEKANKA RYZOWA Z SALAMI](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781875.jpeg&w=3840&q=75)
COS PYSZNEGO
0
0 / 0
COS PYSZNEGO
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
250 g pieczarki
150 g pikantne salami
100 g ryż biały
100 g ser żółty
0.75 szkl. bulion drobiowy
4 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. nać pietruszki
3 łyżka olej
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
1 cebule posiekac i usmazyc na oleju dodac marchewke i pieczarki (pokrojone w plastry) i dodac kukurydze
2
2 ryz ugotowac (tylko 8-10 min)dodac do niego warzywa czlosc wlozyc do zaroodpornego naczynia zalac to bulionem z koncentratem
3
3 salami ulozyc na wierzch
4
4 piec ok 30 min w 180*C a przed koncem posypac zoltym serem
5
5 SMACZNEGO!!!