0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
3 Szczypty
sól
2 Szczypty
pieprz
200 Gramów
ryż biały
300 Gramów
Parówki z kurczaka
150 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
SOS SEROWY
1 Łyżka
zioła prowansalskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować. W naczyniu żaroodpornym nasypać warstwę ryżu i posypać ją żółtym serem. Na ser dać kolejna warstwę ryżu, oprószyć ją ziołami prowansalskimi, ułożyć pokrojone w plasterki parówki. Śmietanę wymieszać z sosem i połową zrobionego sosu zalać parówki. Dać koleją warstwę ryżu, sera.
  2. Dosolić i popieprzyć do smaku. doprawić ziołami prowansalskimi i zalać drugą połową śmietany. Zapiekać w temperaturze 190 stopni około 25 minut. Smacznego.

Opis

Smacznie, dużo i tanio

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!