Zapiekanka ryżowa "Taniocha"

m7
Zapiekanka ryżowa "Taniocha"

0

0 / 0

Smaczne, tanie i pożywne danie.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 12%

3 szcz. sól

2 szcz. pieprz

200 g ryż biały

300 g parówki z kurczaka

150 g ser żółty

1 szt. sos serowy

1 łyżka zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

Ryż ugotować. W naczyniu żaroodpornym nasypać warstwę ryżu i posypać ją żółtym serem. Na ser dać kolejna warstwę ryżu, oprószyć ją ziołami prowansalskimi, ułożyć pokrojone w plasterki parówki. Śmietanę wymieszać z sosem i połową zrobionego sosu zalać parówki. Dać koleją warstwę ryżu i sera.

2

Dosolić i popieprzyć do smaku. Doprawić ziołami prowansalskimi i zalać drugą połową śmietany. Zapiekać w temperaturze 190 stopni około 25 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły