0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
8 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
cebula
3 Łyżki
oliwa
20 Dekagramów
pieczarki
30 Dekagramów
szynka
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Gotujemy je w lekko posolonej wodzie do miękkości.
  2. Pieczarki kroimy w plasterki. Wędlinę kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka.
  3. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, następnie warstwę podsmażonej na oliwie szynki, warstwę podsmażonej na oliwie cebulki, warstwę podduszonych na oliwie pieczarek doprawionych do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser żółty się rozpuści.

Opis

" Coś z niczego", czyli zapiekanka z tego, co mamy akurat w lodówce.

Podobne przepisy

Penne z grzybami

Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!