0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
8 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
cebula
3 Łyżki
oliwa
20 Dekagramów
pieczarki
30 Dekagramów
szynka
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Gotujemy je w lekko posolonej wodzie do miękkości.
  2. Pieczarki kroimy w plasterki. Wędlinę kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka.
  3. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, następnie warstwę podsmażonej na oliwie szynki, warstwę podsmażonej na oliwie cebulki, warstwę podduszonych na oliwie pieczarek doprawionych do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser żółty się rozpuści.

Opis

" Coś z niczego", czyli zapiekanka z tego, co mamy akurat w lodówce.

Podobne przepisy

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!