0

Składniki

2 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
sól
8 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
cebula
3 Łyżki
oliwa
20 Dekagramów
pieczarki
30 Dekagramów
szynka
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Gotujemy je w lekko posolonej wodzie do miękkości.
  2. Pieczarki kroimy w plasterki. Wędlinę kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w piórka.
  3. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, następnie warstwę podsmażonej na oliwie szynki, warstwę podsmażonej na oliwie cebulki, warstwę podduszonych na oliwie pieczarek doprawionych do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Całość posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż ser żółty się rozpuści.

Opis

" Coś z niczego", czyli zapiekanka z tego, co mamy akurat w lodówce.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!