0

Składniki

40 Dekagramów
ingridient
makaron świderki Lubella
1 Puszka
kukurydza konserwowa
1 Puszka
fasola czerwona konserwowa
60 Dekagramów
Pierś z kurczaka
2 Sztuki
cebula
3 Ząbki
czosnek
40 Dekagramów
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
brokuły
1 Sztuka
mozzarella
0.5 Łyżeczki
Papryka słodka w proszku
0.5 Łyżeczki
rozmaryn
1 Szczypta
tymianek
1 Szczypta
Ostra papryka w proszku
0.5 Łyżeczki
oregano
0.5 Łyżeczki
Suszona bazylia
0.5 Łyżeczki
pieprz biały
0.5 Łyżeczki
sól
1 Szczypta
Kolendra mielona
0.5 Łyżeczki
Sos tabasco
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i umieszczamy w miseczce. Dajemy paprykę słodką i ostrą, rozmaryn, tymianek, oregano, bazylię, pieprz biały, sól oraz kolendrę i dokładnie mieszamy.
  3. Różyczki brokułu odciąć od łodygi, a następnie je blanszujemy
  4. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy na drobno, albo przeciągamy przez praskę. Paprykę myjemy i pozbywamy się gniazda nasiennego. Kroimy paprykę w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy.
  5. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, następnie smażymy pierś z kurczaka. Dodajemy cebulę i czosnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy paprykę, brokuł, kukurydzę i fasolę i chwilę podsmażamy. Dodajemy passate oraz sos tabasco i chwilę smażymy. Na sam koniec dodajemy makaron i wszystko dokładnie mieszamy i smażymy około dwóch minut. Następnie przekładamy wszystko do naczynie żaroodporne.
  6. Kulkę mozzarelli kroimy w cienkie plasterki i układamy na zapiekance. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nim całość.
  7. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!