Zapiekanka na płatkach kukurydzianych
lubella
Najprostsza zapiekanka, jaką można wymyślić? Oto i ona! Spód z płatków kukurydzianych i środek z filetów kurczaka pod pieczarkową pierzynką ze śmietaną, serem i majonezem to danie wprost stworzone z myślą o zabieganych kucharzach lub osobach, które obawiają się stosować skomplikowane, kucharskie receptury!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2731
kcal
Białka
233
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
157
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.5 / 6
Najprostsza zapiekanka, jaką można wymyślić? Oto i ona! Spód z płatków kukurydzianych i środek z filetów kurczaka pod pieczarkową pierzynką ze śmietaną, serem i majonezem to danie wprost stworzone z myślą o zabieganych kucharzach lub osobach, które obawiają się stosować skomplikowane, kucharskie receptury!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g płatki lubella corn flakes klasyczne
1 kg filet z kurczaka
0.50 kg pieczarki
0.50 kg śmietana 30%
0.50 kg ser żółty
3 łyżka majonez
Przygotowanie
Na brytfankę (można włożyć folie aluminiową) wysypać około 0,5 paczki płatków kukurydzianych, na to rozbity filet z kurczaka, potem warstwa uduszonych pieczarek .
Śmietanę wylać na pieczarki, potem starty żółty ser i posmarować majonezem aby ser w piekarniku nie wysechł, można pod koniec pieczenia posypać płatkami. Piec około 45 minut.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2731
kcal
Białka
233
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
157
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.