Zapiekanka na płatkach kukurydzianych

lubella
Zapiekanka na płatkach kukurydzianych

0

2.5 / 6

Najprostsza zapiekanka, jaką można wymyślić? Oto i ona! Spód z płatków kukurydzianych i środek z filetów kurczaka pod pieczarkową pierzynką ze śmietaną, serem i majonezem to danie wprost stworzone z myślą o zabieganych kucharzach lub osobach, które obawiają się stosować skomplikowane, kucharskie receptury!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

120 g płatki lubella corn flakes klasyczne

1 kg filet z kurczaka

0.50 kg pieczarki

0.50 kg śmietana 30%

0.50 kg ser żółty

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Na brytfankę (można włożyć folie aluminiową) wysypać około 0,5 paczki płatków kukurydzianych, na to rozbity filet z kurczaka, potem warstwa uduszonych pieczarek .

2

Śmietanę wylać na pieczarki, potem starty żółty ser i posmarować majonezem aby ser w piekarniku nie wysechł, można pod koniec pieczenia posypać płatkami. Piec około 45 minut.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2731

kcal

Białka

233

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

157

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły