Zapiekanka na płatkach kukurydzianych
lubella
Najprostsza zapiekanka, jaką można wymyślić? Oto i ona! Spód z płatków kukurydzianych i środek z filetów kurczaka pod pieczarkową pierzynką ze śmietaną, serem i majonezem to danie wprost stworzone z myślą o zabieganych kucharzach lub osobach, które obawiają się stosować skomplikowane, kucharskie receptury!
0
2.5 / 6
Najprostsza zapiekanka, jaką można wymyślić? Oto i ona! Spód z płatków kukurydzianych i środek z filetów kurczaka pod pieczarkową pierzynką ze śmietaną, serem i majonezem to danie wprost stworzone z myślą o zabieganych kucharzach lub osobach, które obawiają się stosować skomplikowane, kucharskie receptury!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
120 g płatki lubella corn flakes klasyczne
1 kg filet z kurczaka
0.50 kg pieczarki
0.50 kg śmietana 30%
0.50 kg ser żółty
3 łyżka majonez
Przygotowanie
Na brytfankę (można włożyć folie aluminiową) wysypać około 0,5 paczki płatków kukurydzianych, na to rozbity filet z kurczaka, potem warstwa uduszonych pieczarek .
Śmietanę wylać na pieczarki, potem starty żółty ser i posmarować majonezem aby ser w piekarniku nie wysechł, można pod koniec pieczenia posypać płatkami. Piec około 45 minut.