Zapiekanka mięsna z makaronem penne z dodatkiem czekolady i peperoni
m7
1
0 / 0
0
Zaskakujące połączenie mięsa, czekolady i peperoni, to nie lada uczta dla najwytrawniejszych koneserów kuchni.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 oliwa z oliwek
100 śmietana
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
320 gr makaron
400 gr mięso mielone
200 gr cebula
5 gr czosnek
20 gr czekolada
20 gr koncentrat pomidorowy łowicz
2 gr papryka peperoni
1 szt parmezan
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju i dodajemy do niej mięso mielone, koncentrat i czosnek.
Całość smażymy ok.5 min.
Podlewamy wodą i dusimy kolejne 5 min.
Dodajemy gorzką czekoladę, posiekane peperoni.
Tak przygotowane mięso mieszamy z makaronem i układamy w formie do pieczenia i następnie zalewamy masą jajeczną.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°c przez 30 min.