Zapiekanka makaronowo - serowo - grzybowa
m7
Wyśmienity przepis nadający się na każdą okazję, w dodatku tak prosty do przygotowania. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
862
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
113
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Wyśmienity przepis nadający się na każdą okazję, w dodatku tak prosty do przygotowania. Smacznego.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bulion warzywny
1 szt. sos pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
20 dag. pieczarki
20 dag. makaron lubella świdry
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Makaron ugotować z kapką oleju i szczyptą soli, odcedzić.
Pieczarki lub inne grzybki oczyścić i umyć .
Cebulę posiekać na drobno i podsmażyć na oleju łącznie z grzybami w małym garnuszku.
Następnie według uznania dodać odrobinę ulubionych przypraw.
Wlać pół szklanki bulionu (najlepiej grzybowego).
Wszystko dusić mniej więcej 10 minut, czasami mieszając .
Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Dodać grzyby.
Polać gotowym sosem pomidorowym i posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
862
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
113
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.