Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Następna wariacja z serii, jak przemycić zdrowe rzeczy. Ryba ukryta w zapiekance delikatnie pachnie czosnkiem, makaron zapiekany z jajeczno-śmietanowo-serowym kremem ukrywa sporą porcję makaronu, nawet pieczarki nie wyglądają tu, jak grzyby, tylko jak „warzywka”;-) Gwarantuję, że po takiej porcji nikt nie będzie głodny. Do zapiekanek gotuję makaron al dente, bo i tak będzie siedział sporo w piekarniku. Najczęściej używam świderków lub takich makaronów, które dobrze zbierają sos, nie ciągną się, dobrze się dzielą i ładnie wyglądają (kokardki, płaty lasagne, krótkie pióra, „ślimaki”). Dzieci uwielbiają wybierać z zapiekanki pojedyncze kształty – nieraz na talerzu robi się kilka światów i niejedna historia. Smacznego!
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
2 | Szklanki | ||
![]() |
|||
1 | Szklanka |
śmietana 18%
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
15 | Dekagramów |
Łosoś wędzony
|
|
30 | Dekagramów |
pieczarki
|
|
20 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
0.5 | Kostki |
czosnek
|
|
0.5 | Sztuki |
por
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |