Zapiekanka makaronowa z parówką, pesto i mozzarellą

kontakt_2
Zapiekanka makaronowa z parówką, pesto i mozzarellą

0

2 / 2

Masz w lodówce pesto, parówki, keczup i kulki mozzarelli? Świetnie, bo z tych składników wyczarujesz przepyszną kolację dla siebie i bliskich! Mamy dla Ciebie przepis na pyszną zapiekankę makaronową gotową w 15 minut. Tak niewiele wystarczy, aby poczuć niebo w gębie.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron lubella świdry

3 szt. parówki

125 g mozarella w kulkach

1 łyżka zielone pesto

1 łyżecz. oliwa z oliwek

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

2

Ciepły makaron mieszamy z pesto, połową mozzarelli i pokrojonymi w 2 cm kawałki parówkami.

3

Całość przekładamy do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy resztę mozzarelli.

4

Zapiekamy 15 minut. Zapiekankę podajemy z ketchupem, udekorowaną bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

892

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

107

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły