Zapiekanka makaronowa z parówką, pesto i mozzarellą
kontakt_2
Masz w lodówce pesto, parówki, keczup i kulki mozzarelli? Świetnie, bo z tych składników wyczarujesz przepyszną kolację dla siebie i bliskich! Mamy dla Ciebie przepis na pyszną zapiekankę makaronową gotową w 15 minut. Tak niewiele wystarczy, aby poczuć niebo w gębie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
892
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 2
Masz w lodówce pesto, parówki, keczup i kulki mozzarelli? Świetnie, bo z tych składników wyczarujesz przepyszną kolację dla siebie i bliskich! Mamy dla Ciebie przepis na pyszną zapiekankę makaronową gotową w 15 minut. Tak niewiele wystarczy, aby poczuć niebo w gębie.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron lubella świdry
3 szt. parówki
125 g mozarella w kulkach
1 łyżka zielone pesto
1 łyżecz. oliwa z oliwek
1 opak. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Ciepły makaron mieszamy z pesto, połową mozzarelli i pokrojonymi w 2 cm kawałki parówkami.
Całość przekładamy do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy resztę mozzarelli.
Zapiekamy 15 minut. Zapiekankę podajemy z ketchupem, udekorowaną bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
892
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.