5

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
makaron
500 Gramów
kiełbasa
100 Gramów
ser żółty
0.75 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Pieczarki marynowane
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Łyżki
2 Łyżki
ketchup
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo.
  2. Z kiełbasy zdjąć skórę, przekroić wzdłuż na pół i później w plasterki i podsmażyć ją na patelni na odrobinie tłuszczu.
  3. Pieczarki osączyć i pokroić na połówki.
  4. Pietruszkę drobno posiekać.
  5. Kukurydzę i makaron osączyć i wszystko to razem wymieszać.
  6. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć gotową masę.
  7. Jajka rozmieszać w mleku, doprawić do smaku i polać tym danie, a później zapiekać je w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 minut w 200*C.
  8. Koncentrat i ketchup wymieszać z niepełną szklanką wody, doprawić solą i pieprzem.
  9. Polać zapiekankę i całość posypać żółtym serem.
  10. Zapiekać jeszcze ok. 10 minut na złoty kolor.

Opis

POLECAM!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Pieczeń z ketchupem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczeń z ketchupem

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!