5

Składniki

0.5 Szczypty
sól
0.5 Szczypty
pieprz
250 Gramów
makaron
250 Gramów
kiełbasa
50 Gramów
ser żółty
0.37 Szklanki
mleko
0.5 Sztuki
Pieczarki marynowane
1 Sztuka
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
kukurydza konserwowa
1.5 Łyżki
1 Łyżka
ketchup
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo.
  2. Z kiełbasy zdjąć skórę, przekroić wzdłuż na pół i później w plasterki i podsmażyć ją na patelni na odrobinie tłuszczu.
  3. Pieczarki osączyć i pokroić na połówki.
  4. Pietruszkę drobno posiekać.
  5. Kukurydzę i makaron osączyć i wszystko to razem wymieszać.
  6. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć gotową masę.
  7. Jajka rozmieszać w mleku, doprawić do smaku i polać tym danie, a później zapiekać je w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 minut w 200*C.
  8. Koncentrat i ketchup wymieszać z niepełną szklanką wody, doprawić solą i pieprzem.
  9. Polać zapiekankę i całość posypać żółtym serem.
  10. Zapiekać jeszcze ok. 10 minut na złoty kolor.

Opis

POLECAM!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!