5

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
makaron
500 Gramów
kiełbasa
100 Gramów
ser żółty
0.75 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Pieczarki marynowane
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
ketchup
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo.
  2. Z kiełbasy zdjąć skórę, przekroić wzdłuż na pół i później w plasterki i podsmażyć ją na patelni na odrobinie tłuszczu.
  3. Pieczarki osączyć i pokroić na połówki.
  4. Pietruszkę drobno posiekać.
  5. Kukurydzę i makaron osączyć i wszystko to razem wymieszać.
  6. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wyłożyć gotową masę.
  7. Jajka rozmieszać w mleku, doprawić do smaku i polać tym danie, a później zapiekać je w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 minut w 200*C.
  8. Koncentrat i ketchup wymieszać z niepełną szklanką wody, doprawić solą i pieprzem.
  9. Polać zapiekankę i całość posypać żółtym serem.
  10. Zapiekać jeszcze ok. 10 minut na złoty kolor.

Opis

POLECAM!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!