Zapiekanka makaronowa z grzybami i serem cheddar

mariola85
Zapiekanka makaronowa z grzybami i serem cheddar

0

4 / 1

Grzybowa zapiekanka z makaronem.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

150 g ser cheddar pełnotłusty

150 g śmietanka kremowa 30%

1 szt. cebula

100 szt. borowiki suszone

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka koperek

1 łyżka masło

300 dag. makaron lubella tagliatelle

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w pióra, czosnek w kostkę. Podsmażyć razem na oleju.

2

Ser zetrzeć na grubych oczkach, grzyby ugotować i pokroić w paski.

3

Jaja rozbić ze śmietaną, dodać grzyby, cebulę i czosnek oraz ser żółty.

4

Doprawić solą, pieprzem, dodać koperek. Na spód naczynia ułożyć ugotowany makaron, zalewać go masą jajeczno-śmietanową. Piec około 40 minut w temp. 170 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1918

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

359

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły