0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
150 Gramów
Ser cheddar pełnotłusty
150 Gramów
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
cebula
100 Sztuk
Borowiki suszone
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
koperek
1 Łyżka
masło extra
300 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę kroimy w pióra, czosnek w kostkę, podsmażamy na oleju.
  2. Jaja rozbijamy ze śmietaną, dodajemy grzyby, cebulę i czosnek oraz ser żółty.
  3. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koperek. Na spód naczynia kładziemy ugotowany makaron, zalewamy masą jajeczno-śmietanową. Pieczemy około 40 minut w temp 170 stopni.
  4. Przygotowujemy wszystkie składniki.
  5. Ser ścieramy na grubych oczkach, grzyby gotujemy kroimy w paski.

Opis

Grzybowa zapiekanka z makaronem.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!