1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
zioła prowansalskie
300 Gramów
Makaron Pełne Ziarno
200 Gramów
pieczarki
200 Gramów
śmietana 18%
200 Gramów
Ser gouda
1 Sztuka
Pierś z kurczaka
1 Sztuka
papryka żółta
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
Puszka kukurydzy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. Warzywa umyć i pokroić. Kurczaka podsmażyć na patelni, dodać pieczarki i paprykę, dusić 5-10 minut. Dodać cukinię i odsączoną kukurydzę, sól i pieprz do smaku. Dodać przecier pomidorowy i śmietankę, przyprawić do smaku.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dno wyłożyć makaron, na to sos warzywny i starty żółty ser. Zapiekać 20 minut w temp 180 st.

Opis

bardzo szybko się ją robi, nie wymaga kucharskiego kunsztu, a przy tym jest naprawdę pyszna... A za rezem jest odżywczo-energetyczna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!