Zapiekanka makaronowa
kontakt_6
Zapiekanka z szynką i serem - idealna na sycącą kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1033
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
148
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zapiekanka z szynką i serem - idealna na sycącą kolację.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella świdry
0.50 kostka ser żółty
5 plaster szynka
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżecz. koncentrat pomidorowy kotlin
1 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Szynkę, ser, paprykę pokroić w plastry.
Makaron i resztę składników ułożyć na przemian w naczyniu żaroodpornym. Na górę położyć ser.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni i zapiekać danie przez ok. 30 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1033
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
148
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.