Zapiekanka jajeczna z salami i pieczarkami

m7
Zapiekanka jajeczna z salami i pieczarkami

1

0 / 0

Szybkie, smaczne danie na obiad i kolację.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.50 kostka masło

6 szt. jaja kurze całe

10 szt. salami

0.50 szt. por

1 szt. szczypiorek

20 dag. ser żółty

40 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Pieczarki, por pokroić w plasterki, usmażyć osobno na maśle i ułożyć do naczynia (do zapiekania). Odłożyć łyżkę usmażonego pora do dekoracji.

2

Jajka ubić, przyprawić, wymieszać ze startym serem, zalać pieczarki z porem. Ułożyć salami, posypać połową szczypiorku i porem. Zapiekać w mikrofali lub piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1018

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

86

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły