Zapiekanka jajeczna z salami i pieczarkami
m7
Szybkie, smaczne danie na obiad i kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1018
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
86
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybkie, smaczne danie na obiad i kolację.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 kostka masło
6 szt. jaja kurze całe
10 szt. salami
0.50 szt. por
1 szt. szczypiorek
20 dag. ser żółty
40 dag. pieczarki
Przygotowanie
Pieczarki, por pokroić w plasterki, usmażyć osobno na maśle i ułożyć do naczynia (do zapiekania). Odłożyć łyżkę usmażonego pora do dekoracji.
Jajka ubić, przyprawić, wymieszać ze startym serem, zalać pieczarki z porem. Ułożyć salami, posypać połową szczypiorku i porem. Zapiekać w mikrofali lub piekarniku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1018
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
86
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.