0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
sól
0.25 Kostki
masło extra
1 Szklanka
ryż biały
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda
1 Łyżka
cynamon
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i mleku (pół na pół) na gęsto.
  2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Połowę ryżu rozłożyć na średniej tortownicy.
  3. Posypać połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem.
  4. Na to położyć drugą połowę ryżu i masło, a na wierzch jabłka.
  5. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni C.

Opis

Jest to łatwa do zrobienia, składająca się głównie z jabłek, można ją podawać do obiadu.

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Wieprzowina ze śliwkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Wieprzowina ze śliwkami

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!