0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
sól
0.25 Kostki
masło extra
1 Szklanka
ryż biały
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda
1 Łyżka
cynamon
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i mleku (pół na pół) na gęsto.
  2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Połowę ryżu rozłożyć na średniej tortownicy.
  3. Posypać połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem.
  4. Na to położyć drugą połowę ryżu i masło, a na wierzch jabłka.
  5. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni C.

Opis

Jest to łatwa do zrobienia, składająca się głównie z jabłek, można ją podawać do obiadu.

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Pizza

Łatwy Do 1 godz
Pizza

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!