0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
sól
0.25 Kostki
masło extra
1 Szklanka
ryż biały
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda
1 Łyżka
cynamon
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i mleku (pół na pół) na gęsto.
  2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Połowę ryżu rozłożyć na średniej tortownicy.
  3. Posypać połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem.
  4. Na to położyć drugą połowę ryżu i masło, a na wierzch jabłka.
  5. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni C.

Opis

Jest to łatwa do zrobienia, składająca się głównie z jabłek, można ją podawać do obiadu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!