0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz kolorowy
2 Sztuki
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
nasiona słonecznika
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
30 Dekagramów
pieczarki
25 Dekagramów
Ser ementaler pełnotłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ugotować kaszę,
  2. pieczarki i cebulę pokroić i usmażyć na oleju,
  3. utrzeć ser.
  4. Wszystkie składniki połączyć (tylko 2/3 sera) i doprawić solą i pieprzem.
  5. Przełożyć składniki do naczynia żaroodpornego i posypać pozostałą częścią sera.
  6. Zapiekać 20 min.
  7. Podawać za sałacie ze świeżym ogórkiem.

Opis

W naszym domu na nowo odkryliśmy kaszę gryczaną, zapiekanka jest pyszna:)

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Leczo wegetariańskie

Łatwy Do 40 min.

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz.

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Łatwy Do 40 min.

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!