Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wyszło pysznie, chociaż do końca nie byłem pewien efektu. Zapiekanka to jedna z tych potraw, które zawsze liczą na twórcze podejście kucharza, a zawierają dokładnie te składniki, które "poniewierają się" w lodówce;-)) Przy różnych przepisach na zapiekanki możemy przeczytać "pyszne danie z reszek". Chciałbym tego uniknąć, bo to od razu stawia zapiekankę na podejrzanej pozycji, jako potrawę wątpliwego smaku, wykonaną z jedzenia, którego w żaden sposób nikt już nie ruszy. Inna sprawa, jeśli użyjemy świeżych składników: mięsa, warzyw, sera. Wtedy gwarantuję, że domownicy tak długo będą siedzieć przy stole, aż w brytfannie pokaże się dno... Ze spraw technicznych, to chciałbym podpowiedzieć, że zapiekanka lepiej kroi się następnego dnia, jak się dobrze zwiąże i wspaniale smakuje ze świeżą mizerią lub sałatą.
1 | Sztuka |
brokuły
|
|
1 | Sztuka |
kalafior
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
2 | Sztuki | ||
25 | Dekagramów |
pieczarki
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
1 | Szklanka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
2 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
4 | Łyżki |
masło
|
|
2 | Łyżki |
mąka pszenna krupczatka Lubelli
|
|
1 | Szczypta |
gałka muszkatołowa
|
|
1 | Szczypta |
pieprz biały
|
|
4 | Szczypty |
sól, pieprz
|
|
50 | Dekagramów |
pierś kurczaka
|
|
15 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |