1

Składniki

100 Mililitrów
mleko
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
Czosnek granulowany
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
0.25 Łyżeczki
papryka czerwona słodka
500 Gramów
Makaron kolanka
500 Gramów
pieczarki
200 Gramów
Parówka drobiowa
300 Gramów
Kiełbasa kanapkowa z kurczaka
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
2 Sztuki
Ser topiony
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
nać pietruszki
1 Łyżka
przyprawa
2 Łyżki
olej
5 Łyżek
ketchup
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować wg przepisu, odcedzić.
  2. Pieczarki oczyścić i podsmażyć na oliwie.
  3. Cebule obrać, umyć, pokroić w piórka i podsmażyć z pieczarkami. Dodać pokrojone parówki i gulasz angielski i jeszcze chwilę podsmażać. Mieszankę meksykańską odcedzić.
  4. Do miski wrzucić makaron, dodać podsmażone składniki, pozostałe przyprawy i delikatnie wymieszać.
  5. Serki topione zmiksować z jajkami i mlekiem i wlać do makaronu i ponownie wymieszać.
  6. Wszystko wyłożyć na blachę lub do formy do zapiekania.
  7. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać 25-30 minut.
  8. Polać ketchupem.

Opis

zapiekanka z remanentu w lodówce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!