Zapiekane ziemniaki z winem.

m7
Zapiekane ziemniaki z winem.

1

0 / 0

Świetne na kolacje.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 mleko

750 g ziemniaki

50 g ser żółty

1 szt. sól, pieprz

3 łyżka wino białe

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie talarki. Umieścić je w garnku, zalać mlekiem, winem i przyprawić. Doprowadzić do zagotowania i gotować ok 3 min na bardzo małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu aby ziemniaki nie przywarły do dna garnka. Po tym czasie, ziemniaki odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Posypać startym żółtym serem. Piec w 200 C przez ok 40 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

248

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły