Zapiekane ziemniaki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekane ziemniaki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977428502.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i smaczny dodatek do obiadu.
0
0 / 0
Szybki i smaczny dodatek do obiadu.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
8 szt. ziemniaki
1 szt. jajko
3 łyżka mleko uht 3,2%
2 łyżka masło roślinne
1 łyżka smalec
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Ugotowane ziemniaki należy rozgnieść z mlekiem i masłem przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Następnie wymieszać z jajkiem, posiekaną zieleniną, doprawić do smaku solą i pieprzem.
2
Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem, przełożyć do niego masę ziemniaczaną i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez około 25 minut do momentu, gdy wierzch ziemniaków zrumieni się.