0

Składniki

0.83 Kilograma
Skrzydełka kurczaka
1.67 Łyżeczki
cukier
1.67 Łyżeczki
Papryka mielona słodka
0.42 Łyżeczki
pieprz czarny
0.83 Łyżeczki
sól
1.67 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
0.42 Kostki
margaryna zwykła
1.67 Szklanki
ryż
5 Szklanek
woda
1.67 Sztuki
cebula
0.83 Sztuki
czosnek
0.83 Puszki
groszek zielony konserwowy
0.83 Puszki
kukurydza konserwowa
1.67 Sztuki
Marchewka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować wodę z wszystkimi przyprawami i margaryną.
  2. Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka, na mięso położyć cebulę pokrojoną w talarki, groszek konserwowy, kukurydzę i pokrojoną w kosteczkę marchew. Całość zalać zalewą.
  3. Piec do momentu aż ryż będzie ugotowany, a mięso zrobi się miękkie.

Opis

Pyszności Uli

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!