0

Składniki

1 Kilogram
Skrzydełka kurczaka
2 Łyżeczki
cukier
2 Łyżeczki
Papryka mielona słodka
0.5 Łyżeczki
pieprz czarny
1 Łyżeczka
sól
2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
0.5 Kostki
margaryna zwykła
2 Szklanki
ryż
6 Szklanek
woda
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Puszka
groszek zielony konserwowy
1 Puszka
kukurydza konserwowa
2 Sztuki
Marchewka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować wodę z wszystkimi przyprawami i margaryną.
  2. Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka, na mięso położyć cebulę pokrojoną w talarki, groszek konserwowy, kukurydzę i pokrojoną w kosteczkę marchew. Całość zalać zalewą.
  3. Piec do momentu aż ryż będzie ugotowany, a mięso zrobi się miękkie.

Opis

Pyszności Uli

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

Łatwy Do 1 godz
Wołowina po tajsku z warzywami, kurkumą i imbirem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!