Zapiekane skrzydełka z ryżem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekane skrzydełka z ryżem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7730-1702058023833.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszności Uli
0
0 / 0
Pyszności Uli
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg skrzydełka kurczaka
2 łyżecz. cukier
2 łyżecz. papryka mielona słodka
0.50 łyżecz. pieprz czarny
1 łyżecz. sól
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.50 kostka margaryna zwykła
2 szkl. ryż
6 szkl. woda
2 szt. cebula
1 szt. czosnek
1 puszka groszek zielony konserwowy
1 puszka kukurydza konserwowa
2 szt. marchewka
Przygotowanie
1
Zagotować wodę z wszystkimi przyprawami i margaryną.
2
Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka, na mięso położyć cebulę pokrojoną w talarki, groszek konserwowy, kukurydzę i pokrojoną w kosteczkę marchew. Całość zalać zalewą.
3
Piec do momentu aż ryż będzie ugotowany, a mięso zrobi się miękkie.