ZAPIEKANE PIKANTNE NALEŚNIKI
m7
PRZEPIS NA KAŻDĄ KIESZEŃ I NA KAŻDĄ OKAZJĘ.MOŻE STANOWIĆ DANIE OBIADOWE A TAKŻE PRZEKĄSKĘ GORĄCĄ.SERDECZNIE POLECAM.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
482
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
PRZEPIS NA KAŻDĄ KIESZEŃ I NA KAŻDĄ OKAZJĘ.MOŻE STANOWIĆ DANIE OBIADOWE A TAKŻE PRZEKĄSKĘ GORĄCĄ.SERDECZNIE POLECAM.
19
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
125 woda
125 mleko
1 szczyp. sól
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
1 szczyp. oregano
1 łyżecz. papryka słodka
2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
3 łyżka olej
2 łyżka masło
1 łyżka masło
20 dag. mąka pszenna
5 dag. boczek
30 dag. kiełbasa
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
ZE SKŁADNIKÓW NA CIASTO SPORZĄDZIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE.
ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM NA PÓŁ GODZINY.
NASTĘPNIE USMAŻYĆ NALEŚNIKI.
BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, CAŁOŚĆ USMAŻYĆ, AŻ CEBULA STANIE SIĘ SZKLISTA.
KIEŁBASĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, DODAĆ DO CEBULI I PODSMAŻYĆ.
NASTĘPNIE ROZMIESZAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I PAPRYKĄ,DODAĆ DO KIEŁBASY I WYMIESZAĆ.
FARSZ DOPRAWIĆ WEDLE UZNANIA PRZYPRAWAMI.
GOTOWYM FARSZEM POSMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ W RULON I UŁOŻYĆ W NASMAROWANEJ FORMIE DO ZAPIEKANIA.
NA KONIEC POSYPAĆ SEREM I OBŁOŻYĆ KAWAŁKAMI MASŁA.
ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 220 STOPNI , AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
482
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.