1

Składniki

125 Mililitrów
woda
125 Mililitrów
mleko
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
oregano
1 Łyżeczka
papryka słodka
2 Łyżeczki
koncentrat pomidorowy 30%
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
masło extra
1 Łyżka
masło
20 Dekagramów
mąka pszenna
5 Dekagramów
boczek
30 Dekagramów
kiełbasa
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. ZE SKŁADNIKÓW NA CIASTO SPORZĄDZIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE.
  2. ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM NA PÓŁ GODZINY.
  3. NASTĘPNIE USMAŻYĆ NALEŚNIKI.
  4. BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, CAŁOŚĆ USMAŻYĆ, AŻ CEBULA STANIE SIĘ SZKLISTA.
  5. KIEŁBASĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, DODAĆ DO CEBULI I PODSMAŻYĆ.
  6. NASTĘPNIE ROZMIESZAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I PAPRYKĄ,DODAĆ DO KIEŁBASY I WYMIESZAĆ.
  7. FARSZ DOPRAWIĆ WEDLE UZNANIA PRZYPRAWAMI.
  8. GOTOWYM FARSZEM POSMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ W RULON I UŁOŻYĆ W NASMAROWANEJ FORMIE DO ZAPIEKANIA.
  9. NA KONIEC POSYPAĆ SEREM I OBŁOŻYĆ KAWAŁKAMI MASŁA.
  10. ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 220 STOPNI , AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI.

Opis

PRZEPIS NA KAŻDĄ KIESZEŃ I NA KAŻDĄ OKAZJĘ.MOŻE STANOWIĆ DANIE OBIADOWE A TAKŻE PRZEKĄSKĘ GORĄCĄ.SERDECZNIE POLECAM.

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!