ZAPIEKANE PIKANTNE NALEŚNIKI
m7
1
0 / 0
0
PRZEPIS NA KAŻDĄ KIESZEŃ I NA KAŻDĄ OKAZJĘ.MOŻE STANOWIĆ DANIE OBIADOWE A TAKŻE PRZEKĄSKĘ GORĄCĄ.SERDECZNIE POLECAM.
19
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
125 woda
125 mleko
1 szcz. sól
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. cukier
1 szcz. oregano
1 łyżeczka papryka słodka
2 łyżeczka koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt jaja kurze całe
1 szt cebula
1 szt czosnek
3 łyżka olej
2 łyżka masło
1 łyżka masło
20 dek. mąka pszenna
5 dek. boczek
30 dek. kiełbasa
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
ZE SKŁADNIKÓW NA CIASTO SPORZĄDZIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE.
ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM NA PÓŁ GODZINY.
NASTĘPNIE USMAŻYĆ NALEŚNIKI.
BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, CAŁOŚĆ USMAŻYĆ, AŻ CEBULA STANIE SIĘ SZKLISTA.
KIEŁBASĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, DODAĆ DO CEBULI I PODSMAŻYĆ.
NASTĘPNIE ROZMIESZAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I PAPRYKĄ,DODAĆ DO KIEŁBASY I WYMIESZAĆ.
FARSZ DOPRAWIĆ WEDLE UZNANIA PRZYPRAWAMI.
GOTOWYM FARSZEM POSMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ W RULON I UŁOŻYĆ W NASMAROWANEJ FORMIE DO ZAPIEKANIA.
NA KONIEC POSYPAĆ SEREM I OBŁOŻYĆ KAWAŁKAMI MASŁA.
ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 220 STOPNI , AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI.