ZAPIEKANE PIKANTNE NALEŚNIKI

m7
ZAPIEKANE PIKANTNE NALEŚNIKI

1

0 / 0

PRZEPIS NA KAŻDĄ KIESZEŃ I NA KAŻDĄ OKAZJĘ.MOŻE STANOWIĆ DANIE OBIADOWE A TAKŻE PRZEKĄSKĘ GORĄCĄ.SERDECZNIE POLECAM.

19

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

125 woda

125 mleko

1 szczyp. sól

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

1 szczyp. oregano

1 łyżecz. papryka słodka

2 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

3 łyżka olej

2 łyżka masło

1 łyżka masło

20 dag. mąka pszenna

5 dag. boczek

30 dag. kiełbasa

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

ZE SKŁADNIKÓW NA CIASTO SPORZĄDZIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE.

2

ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM NA PÓŁ GODZINY.

3

NASTĘPNIE USMAŻYĆ NALEŚNIKI.

4

BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, CAŁOŚĆ USMAŻYĆ, AŻ CEBULA STANIE SIĘ SZKLISTA.

5

KIEŁBASĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, DODAĆ DO CEBULI I PODSMAŻYĆ.

6

NASTĘPNIE ROZMIESZAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I PAPRYKĄ,DODAĆ DO KIEŁBASY I WYMIESZAĆ.

7

FARSZ DOPRAWIĆ WEDLE UZNANIA PRZYPRAWAMI.

8

GOTOWYM FARSZEM POSMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ W RULON I UŁOŻYĆ W NASMAROWANEJ FORMIE DO ZAPIEKANIA.

9

NA KONIEC POSYPAĆ SEREM I OBŁOŻYĆ KAWAŁKAMI MASŁA.

10

ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 220 STOPNI , AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły