1

Składniki

125 Mililitrów
woda
125 Mililitrów
mleko
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
oregano
1 Łyżeczka
papryka słodka
2 Łyżeczki
koncentrat pomidorowy 30%
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
masło extra
1 Łyżka
masło
20 Dekagramów
mąka pszenna
5 Dekagramów
boczek
30 Dekagramów
kiełbasa
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. ZE SKŁADNIKÓW NA CIASTO SPORZĄDZIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE.
  2. ODSTAWIĆ POD PRZYKRYCIEM NA PÓŁ GODZINY.
  3. NASTĘPNIE USMAŻYĆ NALEŚNIKI.
  4. BOCZEK, CEBULĘ I CZOSNEK POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, CAŁOŚĆ USMAŻYĆ, AŻ CEBULA STANIE SIĘ SZKLISTA.
  5. KIEŁBASĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, DODAĆ DO CEBULI I PODSMAŻYĆ.
  6. NASTĘPNIE ROZMIESZAĆ KONCENTRAT POMIDOROWY Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I PAPRYKĄ,DODAĆ DO KIEŁBASY I WYMIESZAĆ.
  7. FARSZ DOPRAWIĆ WEDLE UZNANIA PRZYPRAWAMI.
  8. GOTOWYM FARSZEM POSMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ W RULON I UŁOŻYĆ W NASMAROWANEJ FORMIE DO ZAPIEKANIA.
  9. NA KONIEC POSYPAĆ SEREM I OBŁOŻYĆ KAWAŁKAMI MASŁA.
  10. ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 220 STOPNI , AŻ SER SIĘ ROZPUŚCI.

Opis

PRZEPIS NA KAŻDĄ KIESZEŃ I NA KAŻDĄ OKAZJĘ.MOŻE STANOWIĆ DANIE OBIADOWE A TAKŻE PRZEKĄSKĘ GORĄCĄ.SERDECZNIE POLECAM.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!