0

Składniki

30 Mililitrów
4 Sztuki
Mango
500 Gramów
truskawki
45 Gramów
Cukier brązowy
5 Gramów
Mielony cynamon
500 Gramów
ingridient
Lubella Mlekołaki Cinisy
75 Gramów
migdały
0.25 Kostki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj owoce: 4 średniej wielkości świeże mango obierz i pokrój w 2-5 cm kawałki.
  2. Dodaj 500g świeżych lub mrożonych (rozmrożonych i odsączonych) truskawek.
  3. Przygotowanie syropu: Wymieszaj 3 łyżki stołowe brązowego cukru, 2 łyżki stołowe soku pomarańczowego, 1 łyżeczkę mielonego cynamonu.
  4. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Następnie przygotuj kwadratową formę do pieczenia (bok 20 cm) smarując ją tłuszczem i posypując bułką tartą.
  5. Ułóż w formie owoce, a następnie zalej wcześniej przygotowanym syropem (wymieszany brązowy cukier z sokiem pomarańczowym i cynamonem).
  6. Piecz przez 20 minut, następnie posyp pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i migdałami. Zapiecz jeszcze przez kolejne 10 minut (syrop musi zbrązowieć, a owoce muszą stać się miękkie).

Podobne przepisy

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Cynamonowy puchar

Łatwy Do 40 min
Cynamonowy puchar

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Jabłka pod płatkową kruszonką

Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Miska śniadaniowa czekoladowo-owocowa

Łatwy Do 15 min
Miska śniadaniowa czekoladowo-owocowa

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!