0

Składniki

30 Mililitrów
500 Gramów
ingridient
Lubella Mlekołaki Cinisy
4 Sztuki
Mango
500 Gramów
truskawki
45 Gramów
Cukier brązowy
5 Gramów
Mielony cynamon
75 Gramów
migdały
0.25 Kostki
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotuj owoce: 4 średniej wielkości świeże mango obierz i pokrój w 2-5 cm kawałki.
  2. Dodaj 500g świeżych lub mrożonych (rozmrożonych i odsączonych) truskawek.
  3. Przygotowanie syropu: Wymieszaj 3 łyżki stołowe brązowego cukru, 2 łyżki stołowe soku pomarańczowego, 1 łyżeczkę mielonego cynamonu.
  4. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Następnie przygotuj kwadratową formę do pieczenia (bok 20 cm) smarując ją tłuszczem i posypując bułką tartą.
  5. Ułóż w formie owoce, a następnie zalej wcześniej przygotowanym syropem (wymieszany brązowy cukier z sokiem pomarańczowym i cynamonem).
  6. Piecz przez 20 minut, następnie posyp pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i migdałami. Zapiecz jeszcze przez kolejne 10 minut (syrop musi zbrązowieć, a owoce muszą stać się miękkie).

Podobne przepisy

Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z Lubella Mlekołaki Choco Kulki

Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Przepis
Łatwy Do 15 min
Choco-szaszłyki z owocami - Nie tylko dla dzieci

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Cynamonowy puchar

Przepis
Łatwy Do 40 min
Cynamonowy puchar

Grillowane owoce z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Jabłka pod płatkową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Koktajl z mango, pomarańczą i płatkami Lubella Choco Piegoł...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Koktajl z mango, pomarańczą i płatkami Lubella Choco Piegołaki

Miska śniadaniowa czekoladowo-owocowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Miska śniadaniowa czekoladowo-owocowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!