Zapiekane naleśniki z warzywami
goodfoodlover
Przepyszne zapiekane naleśniki wzbogacone o sos warzywny. Do sporządzenia sosu potrzebny będzie Ci jeden kalafior oraz brokuł. Receptura jest niezwykle prosta i wystarczy jedynie 40 minut, aby danie było gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
795
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
4 / 1
Przepyszne zapiekane naleśniki wzbogacone o sos warzywny. Do sporządzenia sosu potrzebny będzie Ci jeden kalafior oraz brokuł. Receptura jest niezwykle prosta i wystarczy jedynie 40 minut, aby danie było gotowe.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko
1 szkl. woda mineralna gazowana
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. kalafior
1 szt. brokuły
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. lubella sos warzywny
Przygotowanie
Warzywa ugotuj na pół-twardo.
Sos przelej do rondelka i duś warzywa parę minut.
Do mleka wbij jajka. Wlej wodę.
Dodaj mąkę i zmiksuj na gładką masę.
Smaż naleśniki na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Na każdego naleśnika nałóż warzywa z sosem.
Zwiń w rulonik i podziel na mniejsze części.
Ustaw pionowo w naczyniu żaroodpornym.
Posyp żółtym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temp 190 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
795
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.