6
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
woda mineralna gazowana
1.5 Szklanki
mąka
0 Szklanek
olej
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
brokuły
2 Sztuki
jaja kurze całe
0 Sztuk
ser żółty
1 Sztuka
Lubella Sos warzywny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa ugotuj na pół-twardo.
  2. Sos przelej do rondelka i duś warzywa parę minut.
  3. Do mleka wbij jajka. Wlej wodę.
  4. Dodaj mąkę i zmiksuj na gładką masę.
  5. Smaż naleśniki na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
  6. Na każdego naleśnika nałóż warzywa z sosem.
  7. Zwiń w rulonik i podziel na mniejsze części.
  8. Ustaw pionowo w naczyniu żaroodpornym.
  9. Posyp żółtym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temp 190 stopni.

Opis

Wzbogacone o sos warzywny.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Zapiekanka makaronowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!