Zapiekane naleśniki z warzywami

goodfoodlover
Zapiekane naleśniki z warzywami

2

4 / 1

Przepyszne zapiekane naleśniki wzbogacone o sos warzywny. Do sporządzenia sosu potrzebny będzie Ci jeden kalafior oraz brokuł. Receptura jest niezwykle prosta i wystarczy jedynie 40 minut, aby danie było gotowe.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. mleko

1 szkl. woda mineralna gazowana

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0

1 szt. kalafior

1 szt. brokuły

2 szt. jaja kurze całe

0

1 szt. lubella sos warzywny

Przygotowanie


1

Warzywa ugotuj na pół-twardo.

2

Sos przelej do rondelka i duś warzywa parę minut.

3

Do mleka wbij jajka. Wlej wodę.

4

Dodaj mąkę i zmiksuj na gładką masę.

5

Smaż naleśniki na patelni z niewielką ilością tłuszczu.

6

Na każdego naleśnika nałóż warzywa z sosem.

7

Zwiń w rulonik i podziel na mniejsze części.

8

Ustaw pionowo w naczyniu żaroodpornym.

9

Posyp żółtym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temp 190 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

795

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

135

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły