Zapiekane naleśniki z czekoladowym serem i morelami

decomorreno
Zapiekane naleśniki z czekoladowym serem i morelami

0

0 / 0

Czy naleśniki można przyrządzić w wykwintny sposób? Oczywiście, że tak! Nasza propozycja to zapiekane naleśniki, wypełnione czekoladowym sosem na bazie kakao z dodatkiem śmietanki. A na przełamanie słodyczy? Idealnie sprawdzą się morele!

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa lubella

600 mleko

2 łyżka masło

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

500 g serek kremowy

30 g kakao decomorreno

50 g cukier puder

1.50 szkl. morele

2 łyżka masło

150 g śmietanka kremowa 30%

3 szt. morele

Przygotowanie


1

Jajka wymieszaj z mąką i rozpuszczonym masłem, następnie dolewaj stopniowo mleko.

2

Powinno powstać dosyć rzadkie ciasto. Smaż naleśniki z obu stron na rozgrzanej patelni. W misce wymieszaj wszystkie składniki na krem czekoladowy.

3

Smaruj naleśniki porcją kremu, następnie posyp owocami i zawijaj w rulon. Układaj jeden obok drugiego w formie żaroodpornej wysmarowanej masłem i zapiekaj przez 15 minut w temp. 150 °C.

4

Przed podaniem udekoruj bitą śmietanką oraz pokrojonymi kawałkami owoców.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły