0

Składniki

1.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Sztuka
jajko
1 Szklanka
mleko UHT 3,2%
0.5 Szklanki
Woda gazowana
2 Łyżki
masło extra
2 Łyżki
olej
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
500 Gramów
mięso mielone
1 Słoik
ingridient
sos meksykański Łowicz
0.2 Łyżeczki
sól
0.2 Łyżeczki
pieprz
1 Puszka
fasola czerwona konserwowa
100 Gramów
ser żółty
4 Sztuki
pomidor
0.5 Sztuki
cebula czerwona
0.5 Sztuki
Sok z limonki
0.5 Pęczka
Natka pietruszki
0.1 Łyżeczki
sól
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozpuścić masło w małym garnku. Wszystkie składniki ciasta zmiksować żeby powstało gładkie ciasto. Odstawić je na minimum 15 minut. Usmażyć na oleju cienkie naleśniki.
  2. Przygotować nadzienie. Posiekać cebule. Marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, marchewkę i smażyć 10 minut. Dodać mięso mielone i smażyć 15 minut. Dodać fasolę i sos meksykański, wymieszać. Naleśniki nadziewać mięsem i układać w naczyniu do zapiekania.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 20 minut. Zetrzeć ser, posypać naleśniki i zapiekać kolejne kilka minut. Przygotować salsę pomidorową - pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę i natkę, sok z limonki, oliwę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Naleśniki podawać z salsą.

Opis

Naleśniki nadziewane mięsem z warzywami i sosem meksykańskim, zapieczone z żółtym serem.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!