1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
500 Gramów
Pomidory
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
1 Pęczek
nać pietruszki
250 Gramów
mozzarella
100 Gramów
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno siekamy, następnie smażymy na rozgrzanym oleju
  2. Pomidory hartujemy gorącą wodą. Obieramy je ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Następnie drobno kroimy, po czym dodajemy do cebuli i czosnku. Dolewamy passatę pomidorową Łowicz. Całość dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Do sosu dodajemy makaron i dokładnie mieszamy. Następnie umieszczamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Posypujemy porwaną na kawałki mozzarellą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 20 minut.

Podobne przepisy

Ratatouille

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ratatouille

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwkami

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!