Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz biały
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
80 Gramów
masło extra
360 Gramów
pierś kurczaka
450 Gramów
szpinak mrożony
180 Gramów
ser żółty
12 Sztuk
Pieczywo pszenne
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowanie pieczywa: wszystkie kromki pszennego pieczywa rozkładamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°c do momentu zrumienienia. Po przestudzeniu smarujemy masłem.
  2. Przygotowanie szpinaku: rozmrożony szpinak rozdrobniony wrzucamy na drobno pokrojoną i zeszkloną na maśle cebulę oraz drobno pokrojone dwa ząbki czosnku. Po zagotowaniu doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dusimy do momentu odparowania nadmiaru wody.
  3. Przygotowanie kanapek: na każdą kromkę nakładamy warstwę szpinaku, na którą kładziemy pokrojonego w plasterki kurczaka. Całość obficie posypujemy serem startym na tarce o grubym oczku. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°c do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy z mieszanką kolorowych sałat wymieszanych z sosem vinaigrette lub po prostu z ketchupem.

Opis

:p jest bardzo fajnym przpisem na randki, imprezy i zimowe poranki. :) :d:d

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!