Zapiekane awokado

moderacja.uwielbiampl
Zapiekane awokado

0

0 / 0

Jeśli uwielbiasz awokado to tez przepis jest dla Ciebie! Zapiekane awokado z bekonem i żółtkiem jest świetną i prostą opcją na sycące śniadanie lub podwieczorek.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. awokado

2 plaster boczek

2 szt. jajko

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Awokado przekrawamy na pół wzdłuż i wyciągamy pestkę, boczek kroimy na drobną kostkę, żółtka oddzielamy od białek.

2

W miejsce po pestce wkładamy odrobinę boczku i żółtko posypujemy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem, na wierzch układamy pozostały boczek.

3

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 20 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

359

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły