Zapiekane awokado
moderacja.uwielbiampl
Jeśli uwielbiasz awokado to tez przepis jest dla Ciebie! Zapiekane awokado z bekonem i żółtkiem jest świetną i prostą opcją na sycące śniadanie lub podwieczorek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
359
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeśli uwielbiasz awokado to tez przepis jest dla Ciebie! Zapiekane awokado z bekonem i żółtkiem jest świetną i prostą opcją na sycące śniadanie lub podwieczorek.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. awokado
2 plaster boczek
2 szt. jajko
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Awokado przekrawamy na pół wzdłuż i wyciągamy pestkę, boczek kroimy na drobną kostkę, żółtka oddzielamy od białek.
W miejsce po pestce wkładamy odrobinę boczku i żółtko posypujemy całość solą i świeżo zmielonym pieprzem, na wierzch układamy pozostały boczek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 20 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
359
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.