Zapiekana szynka z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekana szynka z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974050442.jpeg&w=3840&q=75)
Zapiekana szynka z pieczarkami.
0
3.1 / 15
Zapiekana szynka z pieczarkami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. sól
2 łyżecz. papryka czerwona słodka
300 g ser żółty
0.25 szt. ketchup kotlin łagodny
2 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
1
Mięso pokroić w plastry i doprawić solą, papryką i czosnkiem i odstawić na około 2 godziny.
2
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i na każdej warstwie mięsa dodać ketchup.
3
Na górnej warstwie wsypać pokrojone w plastry pieczarki. Wstawić do piekarnika na około 50 minut i zapiekać w 180 C. Ser zetrzeć i pod koniec pieczenia posypać nim mięso i pieczarki. Zapiec jeszcze 5 minut.