Zapiekana szynka z pieczarkami
m7
Zapiekana szynka z pieczarkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
329
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.1 / 15
Zapiekana szynka z pieczarkami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina szynka surowa
0.50 kg pieczarki
1 szczyp. sól
2 łyżecz. papryka czerwona słodka
300 g ser żółty
0.25 szt. ketchup kotlin łagodny
2 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Mięso pokroić w plastry i doprawić solą, papryką i czosnkiem i odstawić na około 2 godziny.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i na każdej warstwie mięsa dodać ketchup.
Na górnej warstwie wsypać pokrojone w plastry pieczarki. Wstawić do piekarnika na około 50 minut i zapiekać w 180 C. Ser zetrzeć i pod koniec pieczenia posypać nim mięso i pieczarki. Zapiec jeszcze 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
329
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.