0

Składniki

1 Kilogram
Wieprzowina szynka surowa
0.5 Kilograma
pieczarki
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
papryka czerwona słodka
300 Gramów
ser żółty
0.25 Sztuki
ketchup
2 Sztuki
ząbek czosnku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w plastry i doprawiamy solą, papryką i czosnkiem i odstawiamy na około 2 godziny. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdej warstwie mięsa dajemy ketchup. Na górnej warstwie wsypujemy też pokrojone w plastry pieczarki. Wstawiamy do piekarnika na około 50 minut i zapiekamy w 180 C. Ser ucieramy i pod koniec pieczenia wysypujemy na mięso i pieczarki.

Opis

Zapiekana szynka z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!