Zapiekana szynka z pieczarkami

m7
Zapiekana szynka z pieczarkami

0

3.1 / 15

Zapiekana szynka z pieczarkami.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina szynka surowa

0.50 kg pieczarki

1 szczyp. sól

2 łyżecz. papryka czerwona słodka

300 g ser żółty

0.25 szt. ketchup kotlin łagodny

2 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w plastry i doprawić solą, papryką i czosnkiem i odstawić na około 2 godziny.

2

Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i na każdej warstwie mięsa dodać ketchup.

3

Na górnej warstwie wsypać pokrojone w plastry pieczarki. Wstawić do piekarnika na około 50 minut i zapiekać w 180 C. Ser zetrzeć i pod koniec pieczenia posypać nim mięso i pieczarki. Zapiec jeszcze 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły