Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608678.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.30 szkl. płatki owsiane
0.70 szkl. płatki orkiszowe
200 mleko
3 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
40 g orzechy włoskie posiekane
40 g rodzynki
1 łyżka sezam
1 łyżka otręby pszenne
0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 szczyp. przyprawa korzenna
1 szt. banan
Przygotowanie
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
2
Naczynia żaroodporne smarujemy lekko olejem.
3
Wszystkie składniki oprócz banana, mieszamy w misce i przekładamy do naczynek.
4
Pieczemy około 20-30 minut aż płatki będą miękkie.
5
Przed podaniem na wierzchu układamy plastry banana, orzechy i odrobinę dżemu Łowicz