Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1220
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
191
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.30 szkl. płatki owsiane
0.70 szkl. płatki orkiszowe
200 mleko
3 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
40 g orzechy włoskie posiekane
40 g rodzynki
1 łyżka sezam
1 łyżka otręby pszenne
0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 szczyp. przyprawa korzenna
1 szt. banan
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Naczynia żaroodporne smarujemy lekko olejem.
Wszystkie składniki oprócz banana, mieszamy w misce i przekładamy do naczynek.
Pieczemy około 20-30 minut aż płatki będą miękkie.
Przed podaniem na wierzchu układamy plastry banana, orzechy i odrobinę dżemu Łowicz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1220
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
191
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.