Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

maspexdigital
Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Średnia 5 / 1

Oceń!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.30 szkl. płatki owsiane

0.60 szkl. płatki orkiszowe

0.75 szkl. mleko

3 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz

40 g orzechy włoskie posiekane

40 g rodzynki

1 łyżka sezam

1 łyżka otręby pszenne

0.50 łyżecz. ekstrakt waniliowy

1 szczyp. przyprawa korzenna

1 szt. banan

Przygotowanie


Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Naczynia żaroodporne smarujemy lekko olejem.

Wszystkie składniki oprócz banana, mieszamy w misce i przekładamy do naczynek.

Pieczemy około 20-30 minut aż płatki będą miękkie.

Przed podaniem na wierzchu układamy plastry banana, orzechy i odrobinę dżemu Łowicz

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1176

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

184

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły