Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami
maspexdigital
2
5 / 1
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.30 szkl. płatki owsiane
0.60 szkl. płatki orkiszowe
0.75 szkl. mleko
3 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
40 g orzechy włoskie posiekane
40 g rodzynki
1 łyżka sezam
1 łyżka otręby pszenne
0.50 łyżeczka ekstrakt waniliowy
1 szcz. przyprawa korzenna
1 szt. banan
Przygotowanie
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
2
Naczynia żaroodporne smarujemy lekko olejem.
3
Wszystkie składniki oprócz banana, mieszamy w misce i przekładamy do naczynek.
4
Pieczemy około 20-30 minut aż płatki będą miękkie.
5
Przed podaniem na wierzchu układamy plastry banana, orzechy i odrobinę dżemu Łowicz