Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

maspexdigital
Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

2

5 / 1

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.30 szkl. płatki owsiane

0.60 szkl. płatki orkiszowe

0.75 szkl. mleko

3 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz

40 g orzechy włoskie posiekane

40 g rodzynki

1 łyżka sezam

1 łyżka otręby pszenne

0.50 łyżeczka ekstrakt waniliowy

1 szcz. przyprawa korzenna

1 szt. banan

Przygotowanie


1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

2

Naczynia żaroodporne smarujemy lekko olejem.

3

Wszystkie składniki oprócz banana, mieszamy w misce i przekładamy do naczynek.

4

Pieczemy około 20-30 minut aż płatki będą miękkie.

5

Przed podaniem na wierzchu układamy plastry banana, orzechy i odrobinę dżemu Łowicz

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły