0

Składniki

3 Łyżki
1 Opakowanie
ingridient
makaron kokardki Lubella
200 Gramów
brokuły
2 Sztuki
Jaja L
50 Gramów
pomidorki koktajlowe
1 Łyżka
kolendra
150 Gramów
Ser mozarella
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
pestki dyni
100 Gramów
masło
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Brokuł płuczemy pod zimną wodą, następnie kroimy go na mniejsze kawałki.
  3. Podsmażamy na maśle z czosnkiem i pestkami dyni przez 2 minuty. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.
  4. Na zimną patelnię z brokułem wbijamy jajka, mieszamy wszystkie składniki , pomidory doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
  5. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy brokuł i mieszamy.
  6. Na wierzchu posypujemy cienką warstwą startego sera żółtego mozzarella, układamy na samej górze pomidory cherry.
  7. Wykonujemy sos beszamelowy na bazie mąki i polewany nim zapiekankę.
  8. Pieczemy przez 8 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
  9. Gotowe danie dekorujemy liśćmi kolendry.

Opis

Pyszny przepis na zapiekankę makaronową z brokułami i beszamelem! Receptura przygotowana przez Bruna - uczestnika MasterChef Junior.

Podobne przepisy

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Rozgrzewające curry indyjskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rozgrzewające curry indyjskie

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z zieloną soczewicą i fasolą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z zieloną soczewicą i fasolą

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!