Zapiekana brukselka

m7
Zapiekana brukselka

0

0 / 0

Zapiekana brukselka jest bardzo smaczna.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. oregano

2 łyżka keczup

60 dag. brukselka mrożona

30 dag. kiełbasa podwawelska

Przygotowanie


1

Brukselkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.

2

Kiełbasę kroimy w większą kostkę, podsmażamy na patelni dodając odrobinę pieprzu i oregano. Gdy kiełbaska się podsmaży, łączymy ją z odcedzoną brukselką.

3

Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy keczupem i zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temp. 180*C. Podajemy na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

225

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły