Zapiekana brukselka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zapiekana brukselka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977086422.jpeg&w=3840&q=75)
Zapiekana brukselka jest bardzo smaczna.
0
0 / 0
Zapiekana brukselka jest bardzo smaczna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. oregano
2 łyżka keczup
60 dag. brukselka mrożona
30 dag. kiełbasa podwawelska
Przygotowanie
1
Brukselkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
2
Kiełbasę kroimy w większą kostkę, podsmażamy na patelni dodając odrobinę pieprzu i oregano. Gdy kiełbaska się podsmaży, łączymy ją z odcedzoną brukselką.
3
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy keczupem i zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temp. 180*C. Podajemy na gorąco.