Zapiekana brukselka
m7
Zapiekana brukselka jest bardzo smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
225
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zapiekana brukselka jest bardzo smaczna.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. oregano
2 łyżka keczup
60 dag. brukselka mrożona
30 dag. kiełbasa podwawelska
Przygotowanie
Brukselkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Kiełbasę kroimy w większą kostkę, podsmażamy na patelni dodając odrobinę pieprzu i oregano. Gdy kiełbaska się podsmaży, łączymy ją z odcedzoną brukselką.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy keczupem i zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut w temp. 180*C. Podajemy na gorąco.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
225
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.